Faig la vida que m'agrada, vole lliurement

saptelandia



flotant.43@gmail.com

Classes de valencià gratuïtes

2013-08-19 18:37

Classes de valencià gratuïtes

 

Este és el cartell amb què voràs l'anunci de les classes de valencià, gratuïtes, per al curs que ve. Començarem quan hi haja alguna persona. De moment, hi ha una persona adulta interessada, segons em comentà fa uns dies: començarà a vindre en setembre. En qualsevol cas, pots assistir quan vullgues.

 

 

 

 

Dies i hora:

Les faré els dimarts i els divendres, de 6h a 7h... però de la vesprada, home...

 

 

Contacte:

Pots fer-ho per Internet (pardaldebosc@gmail.com o per la web) i per telèfon (695489761, millor entre les 10h i les 12h i per escrit). Si deixes el missatge a partir de les 12h, pot que no puga atendre't. Gràcies.

 

 

Requisits:

Estar viu i... tindre ganes d'aprendre.

 

 

Com les faré...

Per a començar, en valencià. Imprescindible.

 

També donarem entrada a la música, a l'humor i a tot allò que facilite un aprenentatge en què les dos bandes aprenem. 

 

 

Material:

Roba de vestir i lo que tu vullgues.

 

Pots portar una llibreta en blanc (ja que et facilitarà la lectura, a diferència de la quadriculada) i material musical o per a fer més agradable la sessió. En eixe sentit, et trobaràs amb alguns joguets, i coses per a fer més amena la classe.

 

I... moltes ganes d'aprendre i de compartir lo que penses, imagines, crees, t'agrada, lo t'ix de manera espontània i allò que et fa goig com a aprenent.

 

 

Màxim:

6 persones.

 

 

Lloc:

En el C/ Major, 29 pta 1 (Alaquàs).

 

Les farem en una sala de la casa, d'uns dotze metres quadrats, prou ampla i regular, que dóna eixe carrer.

  

Voràs que les cadires estan com si fóra una barca, ja que partim de la idea que "Estem tots en la mateixa barca". No hi ha cap taula. Això facilita la concentració, la comunicació directa, l'esperit democràtic i el sentit de la cooperació, la creativitat i  l'excentricitat.

 

 

¿Per què les faig gratuïtes?

M'agrada fer-les així, ja que ensenyar i aprendre són dos coses que m'ixen de manera natural.

 

A més, a les persones que fem qualsevol activitat, a la llarga, ens interessa actuar de manera legal: ens permet estar més tranquils, sense renunciar a qualsevol novetat legal.

 

Igualment, et comentaré que conec una amiga (1963, Xiva), psicòloga en els temps lliures, que exercix la seua professió de manera voluntària. El voluntariat juga a favor de la societat i, finalment, et comentaré que és molt pròpia de persones amb esperit obert, creatiu i solidari, fins i tot, quan ja tenen assegurada la paga mensual.

 

 

Experiència:

Com a mestre i de manera remunerada i amb acord amb una entitat, vaig fer classes de valencià durant el curs 98/99, per a persones adultes, en l'Institut Carles Salvador (Aldaia).

 

Com a mestre, també fiu classes a xiquets i a un adolescent, de matèries distintes. 

 

Comencí a fer classes voluntàries de valencià, l'any passat. I enguany he decidit tornar a fer-ne.

 

 

Una abraçada.