Faig la vida que m'agrada, vole lliurement

saptelandia



flotant.43@gmail.com

Un viatge a la Botellaomplintselàndia

2013-08-23 18:11

Un viatge a la Botellaomplintselàndia

 

Una vegada, uns jóvens decidiren fer-se costat i anar-se'n per uns dies a la Botellaomplintselàndia. Era una terra on la gent es sentia a gust mentres feia les coses i on aprendre i compartir estava a l'orde del dia. Necessitaren molts elements per al viatge. ¿Quins? Podríem pensar que els clàssics, però... ara ho voreu...

 

El primer, Antels, una jove naixcuda en altres terres, decidí agafar un grapat de bon humor... "Així, allà a on vaja, hi haurà amb qui compartir-lo i guanyarem i millorarem".

 

El segon, Cantellpuer, una jove alt i planer, decidí agafar una bandolera i omplir-la de creativitat... "Així, allà a on vaja, tindrem una visió més oberta i juganera. I guanyarem qualitat de vida".

 

El tercer, Poitenc, un jove amb ganes de gaudir d'eixe toc d'originalitat que ens fa diferents i afavorix la diversitat, prengué un pulveritzador d'aigua que més d'un dia utilitzava i omplir-la d'excentricitat... "Així, allà a on vaja, tindrem una forma d'actuar més alegre, saludable i... ¡xé, que m'agrada!... I guanyarem imaginació i qualitat de vida."

 

Els tres vestien com més els agradava, amb tocs alegres, lliures, distints, amb suavitat i esperit juvenil, etc. Els agradava la música alegre i tranquil·la, la dialogant, la que unia persones de cultures distintes i ajudava a dormir i a tindre somnis grats...I, sobretot, no pretenien canviar a ningú.

 

Allà, en Botellaomplintselàndia, la gent era molt servicial, humil, generadora de benestar, renovadora, amb bon sentit de l'humor, solidària, imaginativa, intuïtiva, oberta a la pluralitat i a la novetat que construïa, etc. I, per damunt de tot, optimistes. La música que tocaven Antels, Cantellpuer i Poitenc (amb la guitarra i el triangle i la flauta) ho reflectia. Eixa era la llengua que unia als tres amb els d'aquelles terres, fins i tot, quan actuaven amb altres instruments (alguns, semblants, però no iguals). En acabant, cadascú dels tres començà a aprendre la llengua del lloc de recepció, a acollir els costums, a connectar amb la gent. I al contrari. Crearen un equip amb esperit excèntric.

 

I conte contat, conte acabat.