Faig la vida que m'agrada, vole lliurement

saptelandia



flotant.43@gmail.com

Perquè el pa és pa i el vi és vi

2014-08-29 13:05

Acabe de llegir un article molt sucós de l'amic Josep Miquel Bausset, un home valent que, a més del seu tarannà dialogant, també s'obri amb efectivitat i encert a la didàctica i a la recerca històrica o de qualsevol tema que li fascine.

 

Vull dir que fa un any no pensava que arribaria a este punt, el punt i final per a obrir una finestra més a la decisió del 80% de la població de Catalunya, favorable a la convocatòria d'un referèdum, el resultat del qual acceptarien un 90% de les persones de Catalunya.

 

Fa anys i anys un mestre d'història ens deixava clar a futurs mestres que l'estat popularment conegut com Espanya es formà jurídicament en el segon terç del segle XIX, dada que qualsevol persona mínimament oberta a l'ensenyament lliure i crític dels futurs mestres o de ciutadans creatius i crítics, ho acceptarà.
I altres persones amb grans coneixements d'història des de visions ben distintes, també m'ho han comentat. Intuïsc que tots ells, de ment oberta, estarien a favor de la celebració d'una consulta en forma de referèndum en Catalunya, consulta que, fins i tot, reconeix la Constitució Espanyola actual, la de 1978.

 

La cosa està en fullejar una miqueta el text constitucional i... aprendre una miqueta més de la història d'un estat pluricultural com l'espanyol.

 

Per si voleu llegir el text del frare, ací el teniu: 

https://opinions.laveupv.com/josep-miquel-bausset/blog/4191/larticle-149-32a.


Em recorda eixes redaccions o estudis que es nota que estan fets amb esperit didàctic i d'alliberament de les persones. Els solen fer poques persones i, per això, quan me'ls trobe, els gaudisc doble.